הרגלי תזונה לתרגול יומי 53/100
- Ben Peer
- 3 בספט׳ 2023
- זמן קריאה 3 דקות
עודכן: 9 בדצמ׳ 2023
נכתב ב3 בספטמבר, 2023 - 53 מתוך 100 של אתגר ה100 החדש שלי

תזונה זה נושא שמעניין אותי מאוד
כבר שנים שאני חושב על זה. לומד את זה. מתעמק בזה ומתרגל את זה.
הרמב"ם השאיר לנו המלצות שאימצתי לחיי ואני ממליץ לאנשים שאני מלווה אותה ומסייע להם לחיות בריא יותר.
את כל ההרגלים שתיכף אציין ברשימה אתם כבר כנראה מכירים. אבל היישום בפועל הוא הדבר שכולנו כמהים אליו. איך להטמיע את ההרגלים האלה כחלק מהחיים שלנו?
הגישה שלי לנושא התזונה
ובכלל לאורח חיים בריא הוא שכל יום אני מתרגל את ההרגלים הבריאים שלי מחדש. הגישה שלי היא שאני לא מבקר את עצמי ושופט את עצמי אם לא הצלחתי ליישם את כל הכללים. הגישה שלי היא להביא חמלה לעצמי. כי אני מבין ששיפור הוא תהליך ארוך ומשימה לכל החיים. אני בדרך כלל יותר מחמיר עם עצמי מאשר מוותר לעצמי ולכן אני מביא יותר רכות לעצמי ופחות קשיחות. בכלל גישה של להתמקד במה שטוב ועובד עדיפה על להתמקד במה שלא עובד.
הרגלי התזונה הבריאים הם מצפן
הם כיוון, הם שאיפה והם תרגול יומי. זה לא משחק של 0 או 1. זה לא הכל או כלום. זה לא שאם היה לי יום קשה ולא שמרתי על כל הכללים אז עכשיו אפשר לשבור את הכלים. אז מחר יום חדש ואני שוב מתרגל. ככל שאני מצליח יותר זה הופך להיות חלק ממני וכך אני פועל.
אבל יש לי מצפן ואני יודע מה נכון ומה לא. מה עושה לי טוב ומה פחות. אני חי בצורה מודעת וכל יום מתרגל ומשתפר. זאת גישה שהצליחה לי כבר כמה שנים. אני בשיפור מתמיד. גם אם היו לי נסיגות ומשברים.
חמישה הרגלי תזונה סופר חשובים לבריאות. הנה ההרגלים שאני מתרגל כל יום כבר כמה שנים. אלו הרגלי תזונה שאני ממליץ לכל אדם.
1: לאכול בכמות הנכונה
לא לשבוע יותר מדי. להשאיר את הקיבה רבע ריקה בסוף הארוחה, כמו שכתבתי פה. זהו תרגול יום יומי ובכל ארוחה אפשר לתרגל אכילה מודעת ולסיים לאכול בנקודת האיזון. אתה לא רעב אבל אתה גם לא שבע מדי. זה כנראה ההרגל החשוב ביותר.
2: אכילה איטית ומודעת. ללעוס היטב את המזון. הרחבתי על זה גם פה. יש שיטות רבות לאכול לאט. דוגמא אחת היא להניח את המזלג על השולחן בין ביס לביס. ההרגל הזה יגרום לך לשבוע יותר במהלך היום, מונע דלקות חניכיים, משפר את ספיגת המזון ויגרום למערכת העיכול להיות לחכמה יותר (כן יש לכם טריליון נוירונים במעי וזה המוח הבטני שלכם).
3: לסיים לאכול 3 שעות לפני השינה
ולא לאכול אפילו גרגר. גם על כך כתבתי פה. זה אחד ההרגלים החשובים ביותר לבריאות הגוף שלך. מערכת החיסון עובדת במיטבה בלילה כאשר הגוף לא עסוק בעיכול הארוחה. הכבד לא יצליח לפרק רעלים בצורה אופטימלית בלילה אם הוא עסוק בטיפול במזון של הארוחה האחרונה. ניקוי הרעלים החשוב ביותר מתרחש כל לילה. תכלס יש לכם מערכת חיסון מתוחכמת שיודעת להרוג פולשים (חיידקים, וירוסים, טפילים, פטריות וכל מיני פולשים). היא יודעת לנטרל תאים שהפכו סרטניים (תאי NK). יש לכם בגוף צבא מתוחכם אבל אתם חייבים לתת לו את התנאים להילחם. ארוחה לילית לא מאפשרת למערכת החיסון שלכם, לצבא שלכם לעשות את העבודה שלו. אנחנו לא אמורים לאכול בשעות החושך. בחושך אנחנו אמורים לישון. באור אוכלים. בחושך ישנים. זה עד כדי כך פשוט.
4: לא לשתות בזמן הארוחה גם על זה הרחבתי פה. אתם פוגעים בעיכול שלכם. הקיבה שלכם מייצרת מיצי קיבה כלומר אנזימים שמפרקים פירוק כימי את המזון וחומצה שמפרקת חלבונים. מיצי הקיבה משתחררים מדפנות הקיבה וכאשר אתם שותים, אתם מדללים אותם משמעותית.
5: לאכול ארוחות מסודרות לא לנשנש בין הארוחות. כן אני יודע שזה קשה אבל המעי שלנו הוא כמו מנוע של רכב. תחשבו שאתם לא מכבים את המנוע כל היום. תחשבו שאם אתם קמים בבוקר נכנסים לאוטו שלכם וממשיכים לנסוע עד הלילה, רצוף בלי לכבות את המנוע. איזה בלאי יהיה לכם? מטורף. זה מה שקורה שאתם מנשנשים כל היום. אם אתם אוכלים שתי ארוחות ביום, שלוש ארוחות ביום. מעולה. לכל ארוחה צריך שתהייה התחלה, אמצע וסוף. הפה נסגר עד הארוחה הבאה שאמורה להיות משהו כמו 4 שעות או 5 שעות. תנו לרעב בריא להתפתח. זה בריא מאוד למוח, בעיקר לזכרון ולתהליכי למידה. תחושת רעב בריאה גם חשובה לעורקים המובילים את הדם שלכם ומשפרת את זרימת הדם. כל אלו קשורים להורמון הגרלין שמתפתח כאשר מפתחים רעב בריא בן הארוחות. אם תנשנשו כל היום, לא יעלה הורמון הגרלין.
ללא קשר למה שאתם אוכלים
אם תקפידו על חמשת ההרגלים האלו, על כללי ההתנהגות הללו. לא משנה מה אתם אוכלים, אתם הולכים לשפר באופן דרמטי את הבריאות שלכם. אתם יודעים שזה נכון. אבל איך עושים את זה? מבינים את הכיוון. את המצפן. וכל יום מתרגלים. שוב ושוב עד שזה חלק ממכם.
אהבתם את הפוסט? שתפו
בן פאר – מאמן ויועץ לאורח חיים בריא
אימון אישי לירידה במשקל
ליצור הרגלים קטנים לחיים גדולים
דברו איתי בקשר לאימון אישי | 054-5353529 | benpeer@gmail.com | טקסט לוואטסאפ benpeer.com | בלוג
Comments